Ο νόμος της προσφοράς και της αποδοχής

Όταν ασκείστε στη γιόγκα, ο Νόμος της προσφοράς και της Αποδοχής, που διδάσκει ότι το σύμπαν λειτουργεί μέσω δυναμικής ανταλλαγής,  ζωντανεύει με κάθε σας ανάσα!  

Το σώμα σας βρίσκεται σε διαρκή και δυναμική ανταλλαγή με το σώμα του σύμπαντος. Με κάθε εισπνοή και εκπνοή ανταλλάσσετε δισεκατομμύρια άτομα με το περιβάλλον σας.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα, όσο πιο βαθιά μπορείτε και κρατήστε την. Κρατήστε την όσο περισσότερο μπορείτε και προσέξτε πόσο άσχημα νιώθετε όσο κρατάτε κάτι που πρέπει να απελευθερωθεί. Τώρα, εκπνεύστε όσο πιο αργά μπορείτε και κρατήστε και πάλι την ανάσα σας, με τα πνευμόνια εντελώς άδεια. Νιώστε και πάλι τη δυσάρεστη αίσθηση που γεννιέται, όταν αντιστέκεστε στο να πάρετε κάτι που χρειάζεστε. Κάθε φορά που αντιστέκεστε στον Νόμο της Προσφοράς και της Αποδοχής ο νους σας κατακλύζεται από άγχος και το σώμα σας νιώθει άβολα.

  • Ανταλλάξτε αβίαστα τον αέρα με το περιβάλλον σας, με την εισπνοή και την εκπνοή σας! Όχι μόνο στην πρακτική της γιόγκα, αλλά σε κάθε στιγμή της ημέρας, μόλις νιώσετε αντίσταση στο σώμα σας, επειδή τα πράγματα δεν γίνονται όπως νομίζετε ότι θα έπρεπε να συμβούν, στρέψτε την προσοχή σας στην αναπνοή σας και χρησιμοποιείστε την για να ανακτήσετε την αίσθηση της αβίαστης προσφοράς και αποδοχής.
  • Όταν ασκείστε στη γιόγκα, συντονιστείτε με τη ζωτική δύναμη που κυκλοφορεί στο σώμα σας, και νιώστε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που έχετε να βιώνετε τη ζωή μέσω ενός ανθρώπινου σώματος και νου. Απολαύστε την αίσθηση του σώματος που συστέλλεται και εκτείνεται, ενώ εκτελείτε τις στάσεις. Δοξάστε την υλική σας υπόσταση που επιτρέπει στην ψυχή σας να εκφράσει το νόημα και το σκοπό της στη ζωή. Δοξάστε την απιθανότητα της ύπαρξής σας.
  • Όταν ασκείστε στη γιόγκα να έχετε την πρόθεση να ακούσετε τις ανάγκες του σώματός σας. Αντί να επιβάλλετε τη θέλησή σας στο σώμα σας για να επιτύχετε μια συγκεκριμένη στάση, ασκηθείτε στο να αφουγκράζεστε τις ανάγκες των μυών και των αρθρώσεων. Θα διαπιστώσετε ότι μέσω αυτής της μικρής αλλαγής στη συμπεριφορά σας θα επιτυγχάνετε ευκολότερα την εκτέλεση δύσκολων στάσεων.

Ο αγαπημένος μας δάσκαλος Μπραχμάναντα Σαράσβατι είπε κάποτε ότι μπορεί να χρειαστούν ένα εκατομμύριο ενσαρκώσεις μέχρι να αποκτήσει κανείς ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Αν δεν το χρησιμοποιείτε για να απολαμβάνετε την ιερή σας φύση, είναι σαν να πετάτε ένα διαμάντι στα σκουπίδια!!!

*Απόσπασμα από το βιβλίο «Οι επτά πνευματικοί νόμοι της γιόγκα», Deepak Chopra*

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο νόμος της προσφοράς και της αποδοχής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s