«Δούναι και Λαβείν»

15492389_10209939793044354_7591906473502893820_n

Ας προσφέρουμε κάτι καλό σε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή στην διάρκεια της ημέρας μας.. Μπορεί να είναι μία καλή κουβέντα, ένα χαμόγελο, μία όμορφη σκέψη ή ένα μικρό δώρο!!!

Το σύμπαν λειτουργεί μέσω δυναμικής ανταλλαγής. Η αρμονική ανταλλαγή ανάμεσα στο προσωπικό και το συλλογικό εκφράζεται με την ισορροπία ανάμεσα στην Προσφορά και την Αποδοχή. Όπως το νερό του ποταμού παραμένει διαυγές και καθαρό όταν κυλάει, έτσι και η ζωτική ενέργεια δονείται με καθαρότητα όταν ρέει. Χρειάζεται, λοιπόν, να είμαστε ανοιχτοί τόσο στην προσφορά όσο και στην αποδοχή, ώστε να γίνεται μία ισορροπημένη και υγιής ανταλλαγή!

Η ενέργεια της ανταλλαγής πολλαπλασιάζεται όταν η πρόθεση της προσφοράς είναι η καλοσύνη! Τότε γεμίζει ευτυχία τόσο εκείνος που λαμβάνει όσο και εκείνος που δίνει! Αν προσφέρουμε το καλό με χαρά, τότε η πράξη και μόνο της προσφοράς μάς γεμίζει ευτυχία! Αντίστοιχα, αν δεχτούμε ό,τι καλό μας προσφέρει κάποιος από καρδιάς, τότε αυξάνουμε την ροή του “δούναι και λαβείν” στην ζωή μας! Έτσι, όχι μόνο λαμβάνουμε χαρά από την αποδοχή του “δώρου”, αλλά δίνουμε και την ευκαιρία στον άνθρωπο απέναντί μας να γευτεί την χαρά της προσφοράς! Ας είμαστε, λοιπόν, ανοιχτοί να δεχθούμε τα δώρα που μας προσφέρονται με καλοσύνη! Μπορεί να είναι μία όμορφη κουβέντα, μία χρήσιμη συμβουλή, μία ευγενική κίνηση, μία αγκαλιά αγάπης!!!

Ας προσφέρουμε με χαρά και ας λάβουμε με χαρά! Όταν η πρόθεση της προσφοράς και της αποδοχής είναι η καλοσύνη τότε δημιουργείται μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας που μας εξυψώνει στον υψηλότερο ενεργειακό κραδασμό, την ΑΓΑΠΗ!

Σας περιμένω με αγάπη για πρακτική!
Θέλω να σας προσφέρω με χαρά τα δώρα της γιόγκα! Δέχεστε;
Καλλιόπη

*Διαβάστε περισσότερα για το δούναι και λαβείν στον παρακάτω σύνδεσμο: Ο νόμος της προσφοράς και της αποδοχής

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Δούναι και Λαβείν»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s