Μιλώντας για γιόγκα

053
“Στο κέντρο του Εαυτού μου όλα είναι καλά!”

1. Πως προέκυψε η yoga στην ζωή σου; Μίλησέ μας για την πρώτη σου επαφή με την yoga.

Η πρώτη μου επαφή με την γιόγκα ήταν μία εμπειρία αλλαγής και αυτο-φροντίδας τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή! Αν και ξεκίνησα να ασκούμαι στην γιόγκα σε νεαρή ηλικία, αισθάνθηκα αμέσως ότι αυτή η μέθοδος με βοηθάει να αναπτερώσω την σωματική μου κατάσταση, αλλά και να “επουλώσω” τις συναισθηματικές αδυναμίες.. Αποτέλεσε στην ουσία για εμένα ένα εργαλείο αυτογνωσίας και ολιστικής εξέλιξης! Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα στην γιόγκα, έφευγα από την πρακτική με ανοιχτή καρδιά και ελαφρότητα μικρού παιδιού, αλλά και με περισσότερη εσωτερική κατανόηση και επίγνωση!

2. Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει yoga? 


Να κάνει το πρώτο βήμα με θάρρος και περιέργεια για να έχει την δική του προσωπική εμπειρία και “γεύση”! Να ξεκινήσει το ταξίδι αυτό με εμπιστοσύνη στην εξελικτική διαδικασία και να θυμάται πάντα την πρόθεση καρδιάς που τον έχει κατευθύνει στο να επιλέξει την γιόγκα!

3. Αν γυρνούσες πίσω 10 χρόνια και έδινες μια συμβουλή στον εαυτό σου, ποια θα ήταν αυτή;

Χμ! 10 χρόνια πριν; Θα έλεγα σε αυτό το μικρό κορίτσι να μείνει ήσυχη, γιατί μέσα από τις εμπειρίες που την έχουν πονέσει θα βρεί εσωτερική σοφία, κατανόηση και αγάπη! Να θυμηθεί ποια είναι στα αλήθεια και να γίνει αυτό που είναι! Να αναγνωρίσει την αυτοαξία της ανεξάρτητα από την αποδοχή των άλλων! Θα της έλεγα πως αξίζει την αγάπη και είναι ένα αγαπητό πλάσμα όπως είναι!

4. Πως θέλεις να αισθάνεται ο κόσμος όταν φεύγει απο τις τάξεις σου?

Θέλω ο κόσμος να αισθάνεται ελεύθερος να είναι όπως είναι! Χαίρομαι πολύ βέβαια όταν οι άνθρωποι “ξελαφρώνουν” μέσα από την πρακτική και τον διαλογισμό.. Όταν φεύγουν έχοντας μία “αχά…” εμπειρία, μία εμπειρία στιγμιαίας “φώτισης”, κατανόησης και διεύρυνσης της συνειδητότητας! Όταν η διδασκαλία τούς έχει φέρει στην επιφάνεια την γνώση και την σοφία που ενυπάρχει μέσα τους! Αλλά ακόμα και εαν κάποιος φύγει βαρύς ή με κάποια περιοριστική αίσθηση, είναι ελεύθερος να νιώθει έτσι.. Σέβομαι αυτό που κουβαλάει ο καθένας μας και είτε κάποιος φύγει χαρούμενος είτε λυπημένος, αναγνωρίζω την γαλήνη που υπάρχει πίσω από κάθε συναισθηματική διακύμανση!

5. Πες μας κάτι όμορφο και μια δυσκολία που αντιμετωπίζει ένας δάσκαλος yoga.   

Ως δασκάλα γιόγκα, απολαμβάνω βαθιά την επαφή με τον κόσμο και όλο το μοίρασμα και την ανταλλαγή ενέργειας και εμπειριών! Μέσα από την διδασκαλία μπαίνω εύκολα στην θέση του άλλου και μάς βλέπω όλους σαν διαφορετικά κύτταρα που όλοι μαζί όμως απαρτίζουμε έναν οργανισμό, ένα σώμα.. Απολαμβάνω αυτή την αίσθηση ενότητας, όλοι ένα και ένα όλοι!
Το δύσκολο μέρος όλου αυτού είναι να θυμάμαι πάντα ότι μέσα στην ενότητα το κάθε κυτταράκι έχει την δική του αποστολή, την δική του λειτουργία και ιδιαιτερότητα! Έτσι, συχνά μού υπενθυμίζω να μην παίρνω προσωπικά ούτε την δόξα ούτε την απαξίωση και με απλότητα να υπηρετώ την αποστολή μου στο ενιαίο σώμα της ανθρωπότητας!

6. Μοιράσου μαζί μας μια αγαπημένη ασανα και μια που σε δυσκολεύει.

Οι σωματικές θέσεις που αγαπώ πολύ είναι και αυτές που με έχουν δυσκολέψει πολύ! Κατά περιόδους μπορεί να αλλάζει η ασανα που μου αρέσει να εστιάζω, αυτό που δεν αλλάζει σίγουρα είναι πως ό,τι αγαπώ με έχει πρώτα δυσκολέψει..για ασανας μιλώντας!!! Και αυτό γιατί οι δυσκολίες μού δείχνουν πού πρέπει να εστιάσω περισσότερο την επίγνωσή μου ώστε να κάνω ένα “κλικ” προς τα πάνω!

7. Ποιά ιδέα επαναλαμβάνεις συχνά; Ποιό είναι το μάντρα σου;

“Στο κέντρο του Εαυτού μου όλα είναι καλά!” Υπενθυμίζω συχνά στον εαυτό μου ότι όση ταραχή κι αν έχει η επιφάνεια του ωκεανού, στο βάθος του παραμένει ατάραχος και γαλήνιος! Έτσι, όταν η επιφάνεια του Νου μου έχει ταραχή, θυμάμαι ότι στο βάθος του Εαυτού μου υπάρχει γαλήνη!

8. Μίλησε μας για μια αγαπημένη συνήθεια που έχεις.

Αγαπημένη συνήθειά μου είναι η πρακτική μου στην Γιόγκα και τον Διαλογισμό, η αυτο-θεραπεία του Ρέικι, ο περίπατος στην Φύση, οι αγκαλιές με την Γάτα μου και τους αγαπημένους μου Ανθρώπους! Μου αρέσει να κάνω συνήθεια ό,τι με γεμίζει με ενέργεια και αγάπη!

9. Εκτός απο την yoga, με τί άλλο ασχολείσαι; Πως επηρεάζει η yoga τις άλλες σου ασχολίες?

Μαζί με την γιόγκα, εξασκώ και το Ρέικι! Πιστεύω ότι τόσο η Γιόγκα όσο και το Ρέικι είναι δύο πολύ σημαντικά εργαλεία αυτοεξέλιξης και ότι το ένα συμπληρώνει τέλεια το άλλο! Όπως μού έχει πει και μία αγαπημένη μου μαθήτρια, “στην γιόγκα μέσα από την εξάσκηση στο σώμα, ο μυς φέρνει το συναίσθημα προς τα έξω και απελευθερώνεται.. στο Ρέικι, η ζωτική ενέργεια φέρνει το συναίσθημα προς τα έξω και απελευθερώνεται… και στον Διαλογισμό, η συνειδητότητα!” Όλα αυτά τα διαφορετικά μονοπάτια οδηγούν σε μία Αλήθεια.. την συνειδητοποίηση της Αληθινής μας Φύσης!

10. Συχνά κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και εστιάζουμε σε αυτά που μας αρέσουν λιγότερο. Είναι σημαντικό να αγαπάμε και να αποδεχόμαστε ολοκληρωτικά τον εαυτό μας. Τι αγαπάς ποιο πολύ στον εαυτό σου και γιατί; 


Πολλές φορές κοιτάζοντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη λέω “Ποια είμαι”; Και με κοιτάω βαθιά στις κόρες των ματιών.. Εκεί μέσα στο κέντρο των ματιών είναι το μέρος του Εαυτού μου που αγαπώ πιο πολύ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s