Βρίσκοντας ισορροπίες

focus.jpg

Βρισκόμαστε στην Φθινοπωρινή Ισημερία, ένα σημαντικό χρονικό σταθμό όπου η φύση ισορροπεί την διάρκεια της ημέρας με τη νύχτα! Υποδεχόμαστε το Φθινόπωρο και καλούμαστε να βρούμε τις ισορροπίες σε αυτή τη νέα εποχή που ξεκινά!

Η Φθινοπωρινή Ισημερία συμβολίζει την Ισορροπία της Φύσης ανάμεσα στην Μέρα και τη Νύχτα, το Φως και το Σκοτάδι.. Οι εποχές αλλάζουν και άλλοτε περνάμε σε φωτεινές περιόδους άνθισης και άλλοτε σε σκοτεινές περιόδους ενδοσκόπησης!

Μέσα από όλες αυτές τις εναλλαγές των εποχών και των καταστάσεων, καλούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι σε αυτόν τον κόσμο η ενέργεια εκφράζεται πάντα σε δύο πόλους.. καλό-κακό, φως-σκοτάδι, άνθιση-χειμερία νάρκη, δεξί-αριστερό, θηλυκό-αρσενικό, υλικό-πνευματικό, ανατολή-δύση, γέννηση-θάνατος, αγάπη-φόβος.. Αν σκεφτούμε όλες τις ποιότητες της ζωής μας θα δούμε ότι κυμαίνονται ανάμεσα σε δύο πόλους και εμείς χρειάζεται να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στις άκρες και να ανακαλύψουμε την μέση οδό!

Σε αυτή τη νέα εποχή που θέτουμε νέους στόχους και προορισμούς, ας ισορροπήσουμε τον εαυτό μας δρώντας από το κέντρο μας.. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να αναγνωρίσουμε μέσα μας το μέρος εκείνο του εαυτού μας που είναι ακέραιο και πλήρες, πριν ακόμα έρθει στην επιφάνεια και διαχωριστεί στην διττότητα.. Μέσα σε ό,τι κάνουμε ας εξετάσουμε μήπως στεκόμαστε κολλημένοι σε κάποια ακραία άποψη ή θέση και ας επαναφέρουμε τον εαυτό μας προς το κέντρο.. Από το κέντρο τους εαυτού μας, μπορούμε να αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν και τα δύο άκρα της ενέργειας και άλλοτε κινούμαστε προς την μία πλευρά και άλλοτε προς την άλλη.. Αλλά πάντα να επαναφέρουμε τον εαυτό μας στο κέντρο, στην Ισορροπία! 

done.jpg

Ας καλωσορίσουμε το Φθινόπωρο, Ισορροπώντας.. την προσπάθεια με την χαλάρωση, την δράση με την παύση, την εισπνοή με την εκπνοή.. Ας γεφυρώσουμε τα άκρα, βρίσκοντας το δικό μας κέντρο, την δική μας μέση οδό! Γεφυρώνοντας τις αντιθέσεις μέσα μας, γινόμαστε ισορροπημένοι και αρμονικοί με τον εαυτό μας, με τους ανθρώπους γύρω μας, με την φύση, με το όλον!

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ&ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ!

Καλό Φθινόπωρο με Αρμονία&Ισορροπία!

Με αγάπη,

Καλλιόπη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s