Μικρά βήματα απελευθέρωσης της προσκόλλησης

ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ!

Η προσκόλληση είναι πηγή πόνου και δυστυχίας!

Μέσα από την προσκόλληση, αγκιστρωνόμαστε από έναν άνθρωπο, μία κατάσταση, μία πεποίθηση ή μία ιδεολογία, γιατί μόνο έτσι πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ευτυχία!

Αναζητούμε να καλύψουμε την ανάγκη μας για ασφάλεια και αξία μέσα από την προσκόλληση σε κάτι ή κάποιον έξω από εμάς.. Αυτό μάς κάνει να πιστεύουμε ότι «Μόνο εαν έχω αυτόν τον άνθρωπο/κατάσταση/σχέση/αντικείμενο, είμαι ασφαλής ή άξιος».. Μέσα από την προσκόλληση επίσης ψάχνουμε την ικανοποίηση της ανάγκης για ελευθερία ή για ευχαρίστηση.. Τότε πιστεύουμε ότι «Χωρίς αυτό δεν μπορώ να είμαι ελέυθερος» ή «Χωρίς αυτό δεν μπορώ να είμαι καλά και ευχαριστημένος»..

Έτσι, η προσκόλληση δημιουργεί την εξάρτηση σε κάτι έξω από εμάς για να νιώσουμε ασφαλείς, άξιοι, ελεύθεροι και ευχαριστημένοι, ενώ η μόνη πηγή που μπορούμε να τα βρούμε όλα αυτά είναι μέσα μας!

Μέσα από την προσκόλληση υποφέρουμε, καθώς δημιουργείται φόβος ότι θα χάσουμε αυτό που έχουμε, άγχος ότι δεν θα το αποκτήσουμε, ζήλια προς όσους το έχουν, θυμός προς όσους εμποδίζουν την απόκτησή του, καθώς και αυτοαπόρριψη, ενοχή και απογοήτευση αν δεν το έχουμε κατακτήσει.

Παύουμε να είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και γινόμαστε εξαρτημένοι, γιατί δίνουμε το δικαίωμα και την δύναμη σε καταστάσεις έξω από εμάς να ορίζουν την δική μας αξία.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗΣ;

  • Χρειάζεται πρώτα από όλα να συνειδητοποιήσουμε ότι πονάμε και έπειτα να θέλουμε να σταματήσουμε να πονάμε! Η συνειδητοποίηση είναι το πρώτο βήμα.. Να αντιληφθούμε δηλαδή ότι μέσα από την προσκόλληση βασανίζουμε τον εαυτό μας και να βρούμε το κίνητρο και την θέληση να απελευθερωθούμε!
  • Να θυμηθούμε και να αναγνωρίσουμε την αληθινή μας φύση! Ο άνθρωπος είναι αιώνια συνειδητότητα που έρχεται μέσα στο υλικό σώμα λαμβάνοντας εμπειρίες και βιώματα. Ξεχνάμε την αληθινή μας φύση καθώς ταυτιζόμαστε με αυτό το σώμα και την προσωπικότητα και προγραμματιζόμαστε ότι έχουμε αξία μόνο εαν πληρούμε κάποιες συνθήκες και προδιαγραφές. Έτσι, αγκιστρωνόμαστε από ανθρώπους και καταστάσεις για να νιώσουμε ότι αξίζουμε, ενώ η αξία είναι ήδη μέσα μας! Ας κοιτάξουμε μέσα μας για να συλλογιστούμε «Γιατί αξίζω είτε το έχω αυτό είτε όχι; Γιατί αξίζω ούτως ή άλλως;».. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η αξία, η δύναμη, η ασφάλεια και όλα όσα έχουμε μάθει να αναζητούμε γύρω μας, είναι μέσα μας.. Αυτή είναι η αληθινή μας φύση.. είμαστε πυρήνες καθαρής αξίας, δύναμης και αγάπης!
  • Να θυμηθούμε ότι ήμασταν καλά και χωρίς αυτό το πρόσωπο/κατάσταση στην οποία είμαστε προσκολλημένοι! Ας χρησιμοποιήσουμε την μνήμη μας για να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι υπήρχε ζωή και πριν από αυτό και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από αυτό!
  • Να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε, αλλά να γνωρίζουμε οτί μπορούμε να έχουμε χαρά και χωρίς αυτό! Τότε αντί να έχουμε την προσκόλληση ότι «Μόνο με αυτό μπορώ να είμαι καλά.. χωρίς αυτό υποφέρω», δηλώνουμε μία προτίμηση που λέει ότι «Προτιμώ αυτό για να είμαι καλά/ασφαλής/ελεύθερος/άξιος, αλλά είμαι έτσι και χωρίς αυτό».. Τότε μετασχηματίζουμε την προσκόλληση σε προτίμηση και κάνουμε μία συνειδητή επιλογή, χωρίς όμως να περιορίζουμε τις πιθανότητες ευτυχίας και σε όλες τις άλλες επιλογές που μπορούν να υπάρχουν.
  • Να απολαύσουμε όσα έχουμε ώς σύμβολα αγάπης και όχι ως μέσο κάλυψης αναγκών!
  • Να αποδεχτούμε ότι σε αυτό το πεδίο είμαστε όλοι περαστικοί! Είναι δεδομένο ότι θα χάσουμε όλα όσα είναι εκδηλωμένα σε αυτή την υλική μορφή.. Αν αποδεχτούμε αυτή την πιθανότητα, τότε μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πάντα με εσωτερική ελευθερία!
  • Να προσπαθούμε για να έχουμε αυτό που θέλουμε, αλλά χωρίς το άγχος για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας! Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και ας αξιολογήσουμε την προσπάθεια.. «Χρειάζεται να προσπαθήσω αποτελεσματικότερα ή χρειάζεται να το αφήσω;».. Ας κάνουμε την προσπάθειά μας μένοντας ήρεμοι πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει για εμάς και τους άλλους!
  • Να κατανοήσουμε ότι όλα όσα βιώνουμε είναι μέρος της εξέλιξης της ψυχής μας! Λαμβάνουμε εμπειρία και μαθαίνουμε μέσα από αυτά τα βιώματα.. Γίνεται ακριβώς αυτό που χρειάζεται να γίνει για την εξέλιξή μας!

Ας δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να είναι ελεύθερος!

Ελεύθερος από προσκολλήσεις που γεννούν πόνο και δυστυχία!

Πλήρης Ελευθερία!

Μπορείς να το φανταστείς;

Πώς είναι να είσαι ελεύθερος/η;

Απόλυτη ελευθερία!

Μπορείς να το οραματιστείς;

Είσαι ελεύθερος/η!

ΑΝΩΤΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Μπορείς να το κάνεις;

Καλή επιτυχία με την απελευθέρωση των προσκολλήσεων!

Αξίζεις αυτή την ελευθερία ούτως ή άλλως!

ΑΞΙΖΕΙΣ!

Με αγάπη,

Καλλιόπη

*Εαν θέλεις να λαμβάνεις υλικό προς έμπνευση σε σχέση με την γιόγκα, το ρέικι, τον διαλογισμό και έναν συνειδητό τρόπο ζωής, πήγαινε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας, γράψε το mail σου και με ένα κλικ είσαι μέσα!!🙏💕

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s