Τα χαμένα όνειρα πάνε στον παράδεισο!

Πόσες φορές έχετε ονειρευτεί κάτι με δύναμη και πάθος, αλλά στην πορεία το όνειρό σας χάθηκε, ματαιώθηκε ή ακυρώθηκε; Τι απογίνονται άραγε όλα τα όνειρα που κάνουμε αλλά δεν πραγματοποιούνται; Πού πηγαίνει όλη αυτή η ενέργεια που έχουμε επενδύσει σε ένα όνειρο, το οποίο τελικά σκάει και εξαφανίζεται σαν φούσκα στον κόσμο του νου;

Τα όνειρα έχουν ενέργεια! Όλα όσα ονειρευόμαστε και οραματιζόμαστε δημιουργούν ένα ενεργειακό καλούπι, που αν βρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις στον χωροχρόνο, γειώνει και φέρνει στην πραγματικότητά μας αυτό που μέχρι πριν υπήρχε στο νου μας!

Τι γίνεται όμως όταν κάτι το έχουμε ονειρευτεί και οραματιστεί, δημιουργώντας την ενεργειακή μορφή του στο νου, αλλά τελικά δεν εκδηλώνεται στην διάσταση της ύλης;

Τα χαμένα όνειρα πάνε στον παράδεισο!!! Στην φύση η ενέργεια δεν εξαφανίζεται παρά μόνο μετασχηματίζεται! Η ενέργεια λοιπόν που εμπεριέχει ένα όνειρο δεν «πεθαίνει» αλλά μετασχηματίζεται και μετουσιώνεται!

Τα χαμένα όνειρα μετασχηματίζονται σε πνευματική γνώση, γιατί μέσα από αυτά μαθαίνουμε τα όρια μας και τις δυνατότητές μας.. Μαθαίνουμε την σημασία του «timing», του σωστού συγχρονισμού.. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε την ροή της ζωής και να αφήνουμε το ανώτερο καλό να δρα πάνω από το ατομικό, «εγωιστικό» καλό.. Μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και τις απροσδόκητες αλλαγές.. Μαθαίνουμε να ανοίγουμε το νου μας πέρα από όσα έχουμε ονειρευτεί μέσα στα στενά όρια του μυαλού και να προσλαμβάνουμε νέα έμπνευση από το ευρύ πνευματικό μας πεδίο.. Μαθαίνουμε επίσης να ελευθερώνουμε την προσκόλληση σε μία επιθυμία μας και να αφήνουμε την ζωή να κυλάει ομαλά και αβίαστα, φέρνοντας «κάθε πράγμα στον καιρό του»!

Τα χαμένα όνειρα γίνονται ψυχικά εφόδια! Όλη η ενέργεια που έχει συσσωρευτεί μέσα σε αυτό που ονειρευόμαστε, όταν απελευθερωθεί, γίνεται ψυχική δύναμη.. Η ψυχή δυναμώνει καθώς καλείται να προσπεράσει την ματαίωση και την απογοήτευση.. Καλείται να υπερβεί τα συναισθήματα που δημιουργεί η προσδοκία της εκπλήρωσης του ονείρου και η σύγκρουση με την τελική ματαίωση..

Η ψυχή δυναμώνει, μεγαλώνει, ωριμάζει, μαθαίνει! Και όπως έχουμε περάσει στο νου μας συλλογικά πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», έτσι και το όνειρο που χάνεται μάς κάνει πιο δυνατούς! Βρίσκουμε την δύναμη να αφήσουμε την προσδοκία.. Βρίσκουμε την δύναμη να απελευθερώσουμε την απογοήτευση και να επουλώσουμε την θλίψη.. Βρίσκουμε την δύναμη να ξεπεράσουμε την παραίτηση και να σταθούμε στα πόδια μας για να πάμε παρακάτω.. Βρίσκουμε την δύναμη να προχωρήσουμε αφήνοντας το βάρος της προσδοκίας, συγχωρώντας τον εαυτό μας και τις συνθήκες που επηρέασαν στην ματαίωση του ονείρου!

Τα χαμένα όνειρα είναι ένα μεγάλο μάθημα ζωής! Είναι μια ευκαιρία να εξελιχθούμε.. να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο σοφοί και με περισσότερη αγάπη και κατανόηση!

Όταν η συνειδητότητά μας καταφέρει να απελευθερώσει την μπλοκαρισμένη ενέργεια ενός χαμένου ονείρου, τότε αυτό γίνεται ένα δυνατό ψυχικό φως που μάς οδηγεί σε νέα, καλύτερα βήματα από αυτά που μπορούσαμε να φανταστούμε! Χρειάζεται εμπιστοσύνη στην ζωή! Εμπιστοσύνη στο σύμπαν! Ίσως το όνειρο που χάθηκε να μην εξυπηρετούσε το ανώτερο δυνατό καλό μας.. Ίσως να υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο δεν μπορούμε να «δούμε» καθαρά, αλλά ξεδιπλώνεται και μάς αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μέσα από όλα όσα βιώνουμε! Ίσως ακόμα το σύμπαν να μάς προστατεύει από επιλογές που μπορεί λίγο παρακάτω να οδηγούσαν σε αδιέξοδο!

  • Άνοιξε λοιπόν το νου και την καρδιά σου και δέξου με αγάπη αυτό που θεωρείς «επιτυχία», όπως η εκπλήρωση ενός ονείρου, αλλά δέξου επίσης και αυτό που μπορεί να θεωρείς «αποτυχία», όπως η ματαίωση ενός ονείρου..
  • Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς σχετικά με όσα ονειρεύεσαι, αλλά απελευθέρωσε την ανάγκη να ελέγχεις την έκβαση των καταστάσεων..
  • Ονειρέψου και οραματίσου όλα όσα σου λέει η καρδιά σου, αλλά συνειδητοποίησε ότι αυτό θα εκπληρωθεί στον σωστό χρόνο και χώρο και αν είναι σύμφωνο με το ανώτερο καλό όλων..
  • Δες πέρα από αυτό που είναι εμφανές στο τώρα.. Ίσως κάπου στο μέλλον, αυτή η τωρινή ματαίωση ενός ονείρου σε οδηγήσει κάπου καλύτερα, σε μία πιο σοφή επιλογή που να εξυπηρετεί καλύτερα το σχέδιο της ψυχής σου..
  • Ανοίξου σε νέες επιλογές.. Κινήσου ευέλικτα και προσαρμοστικά!
  • Ανακάλυψε την αισιοδοξία που έχεις μέσα σου και ευχαρίστησε όλα όσα έμαθες από αυτή την κατάσταση..
  • Κάνε υπομονή για να ξεπεράσεις την αρχική απογοήτευση και αντικατέστησε το χαμένο όνειρο με ένα νέο, «αναβαθισμένο» και πιο ταιριαστό με την εξέλιξή σου όνειρο!

Η ζωή συνεχίζεται ούτως ή άλλως!

Ακολούθησε την ροή της, τόλμα να ονειρεύεσαι, να κερδίζεις αλλά και να απογοητεύεσαι!

Όλα είναι μέσα σε αυτό το σχολείο που λέγεται ζωή!

Και τα όνειρα που χάνονται είναι ένα πολύτιμο μάθημα για να προχωρήσουμε στην επόμενη «τάξη» της ζωής, έχοντας καλλιεργήσει την δύναμη, την υπομονή, την επιμονή, την συγχώρεση, την αποδοχή, την κατανόηση, την σοφία, την αγάπη!!!

Και πού ξέρεις..; Μπορεί λίγο παρακάτω να δεις καθαρά το σχέδιο της ψυχής σου και να ευγνωμονείς που όλα ήρθαν με αυτό τον τρόπο!

«Καλό ταξίδι στα όνειρα που πάνε στον παράδεισο! Ευχαριστώ για όλα όσα έμαθα μέσα από εσάς! Σας απελευθερώνω στο φως! Προχωράω μπροστά με δύναμη, αγάπη και σοφία! Ανακαλύπτω το ανώτερο σχέδιο της ψυχής μου! Ευχαριστώ το σύμπαν που με προστατεύει σε κάθε μου βήμα! Ευχαριστώ το ανώτερο καλό που περιβάλλει κάθε μου επιλογή! Ας γίνει το ανώτερο καλό όλων μας! ΓΕΝΟΙΤΟ»

Με αγάπη,

Καλλιόπη

*Αν θέλετε να λαμβάνετε όλο το νέο υλικό που ανεβαίνει στο Kallioyoga τότε γράψτε το email σας στο κάτω μοβ μέρος της ιστοσελίδας και πατήστε εκεί κλικ για να ακολουθήσετε το newsletter!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s