Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ

Είμαι η Καλλιόπη και μέσα από την σελίδα Kallioyoga έχω την πρόθεση να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα γνωρίζω και συνειδητοποιώ μέσα από το ταξίδι μου στην γιόγκα, το ρέικι, τον διαλογισμό και έναν συνειδητό τρόπο ζωής!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Εύβοια, όπου η κοντινή επαφή με την φύση με έκανε να αγαπάω το φυσικό περιβάλλον και να επιζητώ μία καλή ποιότητα ζωής!!

Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π αναζητώντας έναν τρόπο να συνδυάσω την τέχνη με την επιστήμη, προκειμένου να δημιουργώ όμορφες συνθήκες ζωής για εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Παράλληλα, ξεκίνησα το ταξίδι μου στην γιόγκα ως ένα μέσο για να γνωρίσω βαθύτερα τον εαυτό μου και να δυναμώσω σώμα και ψυχή!

Από τότε, η γιόγκα έγινε ένας καθημερινός δίαυλος επικοινωνίας με το σώμα και τον ψυχισμό μου! Με κέρδισε ως τέχνη μέσα από την οποία μπορώ να εκφράσω τον εαυτό μου, αλλά και ως επιστήμη μέσα από την οποία μπορώ να γνωρίσω βαθύτερα το ανθρώπινο σώμα και την συνειδητότητα που εμπεριέχει!

Έτσι, αφιερώθηκα στις σπουδές και την μελέτη του γιόγκα και άρχισα να διδάσκω όλα εκείνα που λάμβανα μέσα από την προσωπική μου μελέτη και εμπειρία! Παράλληλα, μυήθηκα σε όλους τους βαθμούς του Ουσούι Ρέικι, λαμβάνοντας το Ρέικι ως ένα εργαλείο βαθύτερης επίγνωσης της ενέργειας που μάς διαπερνά και μάς δίνει ζωή!

Μέχρι σήμερα έχω παρακολουθήσει πολλές και ουσιαστικές εκπαιδεύσεις στην Hatha Yoga, την Anusara Yoga, την Γιόγκα για Εγκύους και Παιδιά, την Partner Yoga, την Accessible Yoga, την Ανατομία, την Κινησιολογία, τον Διαλογισμό, το Ρέικι, τις Ενεργειακές Θεραπείες και την Αυτογνωσία.

Ο τρόπος που διδάσκω είναι ένα καταστάλαγμα όλων αυτών που λαμβάνω ως γνώση, αλλά και ως προσωπική εμπειρία, αναζητώντας διαρκώς έναν άμεσο και απλό τρόπο για να το μεταδώσω στους άλλους!

  • Η προσέγγισή μου στην διδασκαλία του Γιόγκα αφορά την ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου, αναγνωρίζοντας ότι μέσα από την κίνηση στο σώμα επηρεάζεται και αλλάζει όλος ο ψυχισμός του!
  • Εστιάζω στο να εξερευνήσει ο κάθε ασκούμενος, μέσα από την κίνηση στο σώμα, την δική του βέλτιστη θέση σωματικά και εσωτερικά! Έτσι, η σωματική ευθυγράμμιση έρχεται μέσα από την εξερεύνηση και την εσωτερική παρατήρηση!
  • Δίνω έμφαση στην σταθεροποίηση, την κινητικότητα και την λειτουργικότητα του σώματος, προκειμένου η πρακτική του γιόγκα να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τις κινήσεις που καλούμαστε να κάνουμε στην καθημερινή ζωή!
  • Φέρνω μέσα σε κάθε μάθημα μία εσωτερική ποιότητα που βοηθάει τον ασκούμενο να εξελίξει όχι μόνο την επίγνωση στο σώμα, αλλά και την εσωτερική επίγνωση σε όσα νιώθει και προσλαμβάνει!
  • Υπενθυμίζω ότι η βάση όλων είναι η ενέργεια! Όλα είναι θέμα ενέργειας και μέσα από κάθε πρακτική εστιάζω στο να αναγνωρίσει ο ασκούμενος τα δικά του αποθέματα ενέργειας και να βρει τρόπους να αντλεί ενέργεια από την απεριόριστη πηγή του σύμπαντος!
  • Καθοδηγώ σε διαλογισμό και συνειδητή χαλάρωση τους ασκούμενους, προκειμένου να φέρουν την προσοχή μέσα τους και να βρουν εσωτερικά την ανεξάντλητη πηγή της ενέργειάς τους!

Έχω αφιερώσει την καθημερινότητά μου στην γνώση του Εαυτού μέσα από την εξάσκηση και την διδασκαλία Γιόγκα και Ρέικι και εύχομαι να προσφέρω όλα όσα έχουν την δύναμη να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν προς μία συνειδητή ζωή τους ανθρώπους γύρω μου!

Σας ευχαριστώ που ακολουθείτε την σελίδα Kallioyoga και μού δίνετε έτσι τον χώρο να προσφέρω με αγάπη όλα όσα λαμβάνω!

Namaste!

*Αν θέλετε να ακουλοθείτε την σελίδα Kallioyoga, συμπληρώστε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας το email σας και με ένα κλικ θα λαμβάνετε άφθονο υλικό και έμπνευση σε σχέση με την γιόγκα, το ρέικι, τον διαλογισμό και έναν συνειδητό τρόπο ζωής!