Πώς να επιστρέψετε ομαλά στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές

Κρατώντας την ενέργεια, το φως και τα χρώματα των διακοπών!

Για τους περισσότερους από εμάς έφτασε η εποχή κατά την οποία επιστρέφουμε σιγά-σιγά από τις διακοπές πίσω στην καθημερινότητα! Είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που μάς καλεί να επιστρέψουμε στο πρόγραμμά μας, να οργανωθούμε εκ νέου και να αρχίσουμε πάλι τις καθημερινές δραστηριότητές μας!

Πολλές φορές, όμως, αυτή η μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές στο πρόγραμμα της καθημερινότητας μπορεί να επιφέρει προσωρινά θλίψη, απογοήτευση, δυσκολία προσαρμογής και άλλες συναισθηματικές αντιδράσεις άρνησης.

Παρατήρησε πώς βιώνεις την δική σου επιστροφή στην καθημερινότητα.. Πώς αισθάνεσαι το σώμα σου καθώς έρχεται πίσω στον βασικό τόπο διαμονής; Πώς νιώθεις στην καρδιά σου καθώς επιστρέφεις στις δραστηριότητές σου; Συνειδητοποίησε όλα όσα νιώθεις με την επιστροφή σου και συνέχισε να παρατηρείς τον εαυτό σου καθώς βιώνει αυτή την εποχιακή μετάβαση!

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΟΜΑΛΑ&ΗΡΕΜΑ

Παρατήρησε τον εαυτό σου και ανακάλυψε τρόπους για να κάνεις αυτή την μετάβαση ομαλά και ήρεμα.. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να επιστρέψεις ομαλά στην καθημερινότητα μετά τις διακοπές:

 • Παρατήρησε τον εαυτό σου όπως αισθάνεται συνολικά.. Αναγνώρισε όλα τα περιοριστικά συναισθήματα αλλά και όλα τα θετικά συναισθήματα που μπορεί να σού δημιουργεί αυτή η επιστροφή, όπως η νοσταλγία για να επιστρέψεις στο οικείο και γνώριμο περιβάλλον σου, η επιθυμία να κάνεις κάτι νέο, η χαρά της επανασύνδεσης με φίλους και γνωστούς.. Αποδέξου όλα όσα νιώθεις για αυτή την επιστροφή, καλά ή κακά, θετικά ή αρνητικά, αλλά δώσε ιδιαίτερη έμφαση στην θετική πλευρά! Κοιτώντας τα όμορφα που έχει η επιστροφή, ενισχύεις την καλή πλευρά και απελευθερώνεις κάθε μπλοκάρισμα που σε κρατάει πίσω σε αυτή τη νέα αρχή!
 • Συνειδητοποίησε όλα τα καλά που έλαβες μέσα από τις διακοπές και δες τα σαν εφόδια και κινητήριο δύναμη για τον καινούριο κύκλο που ανοίγεται μπροστά σου!
 • Παρέμεινε μέσα στην ενέργεια των διακοπών, καθώς προσαρμόζεσαι σταδιακά στην καθημερινότητα, αφιερώνοντας χρόνο για να οργανώσεις τις καλοκαιρινές φωτογραφίες και εκτυπώντας ίσως κάποιες από τις αγαπημένες σου για να τις έχεις σε ένα σημείο να σου υπενθυμίζουν τις χαρούμενες στιγμές σου! Οι φωτογραφίες είναι πάντα ένας καμβάς αναμνήσεων και υπενθύμισης όσων έχεις βιώσει! Χρησιμοποίησέ τες υπερ σου σαν μία τονωτική ένεση που σε γεμίζει χαρά και δύναμη!
 • Κράτα κοντά σου τα καλοκαιρινά ενθύμια για όλη την σεζόν που έρχεται! Πέτρες και βότσαλα από την αγαπημένη σου παραλία, άμμος και κοχύλια.. Μπορείς ακόμα να φτιάξεις μικρές συνθέσεις με αυτά, που θα σου φέρνουν πάντα την ενέργεια του καλοκαιριού!
 • Συνάντησε αγαπημένους φίλους και ανθρώπους για τους οποίους χαίρεσαι που έχεις επιστρέψει και είσαι ξανά κοντά τους.. Οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι πόλοι έλξης σε ένα μέρος και μάς θυμίζουν ότι αξίζει να είμαστε εδώ που είμαστε γιατί είμαστε κοντά τους! Έτσι, μπορεί να μην είσαι σε εκείνο το μαγευτικό νησί αλλά είσαι δίπλα σε εκείνους τους δικούς σου μαγευτικούς ανθρώπους!
 • Μοιράσου με τους φίλους σου όλες τις εμπειρίες των διακοπών σου, θετικές ή αρνητικές, βοηθώντας έτσι τον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει το σύνολο της εμπειρίας!
 • Παρέμεινε σε επαφή με την φύση! Ακόμα κι αν η επιστροφή στην καθημερινότητα σημαίνει για σένα επιστροφή στην πόλη, διατήρησε όσο πιο συχνή επαφή μπορείς με την φύση.. Απόλαυσε καθημερινά μια βόλτα στο πάρκο, έναν περίπατο δίπλα στην θάλασσα, ένα ηλιοβασίλεμα!
 • Ακόμα κι αν δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στο φυσικό περιβάλλον μπορείς να έρθεις σε επαφή με την φύση μέσα από το ίδιο σου το σώμα.. Το σώμα σου είναι κι αυτό φύση! Είναι μέρος της φύσης και μέσα από αυτό συνδέεσαι διαρκώς με αυτή την ανεξάντλητη δύναμη! Έλα σε επαφή με το σώμα σου και ανακάλυψε τρόπους να συνδέεσαι με την φύση σου! Ακόμα κι όταν περπατάς μέσα στην πόλη, παρατήρησε την αναπνοή σου.. Η αναπνοή σου είναι μέρος της φύσης.. Παρατήρησε το σώμα σου και μέσα απ΄αυτό παρατηρείς την φύση!
 • Συνέχισε να κάνεις στην καθημερινότητά σου κάποιες όμορφες συνήθειες που ανέπτυξες στις διακοπές σου.. όπως το να τρως πρωινό έξω στο μπαλκόνι, να μένεις μακριά από οθόνες και συσκευές, να διατηρείς χαλαρούς ρυθμούς, να περνάς χρόνο έξω από τους 4 τοίχους.. Αναγνώρισε τι ήταν αυτό που έκανε τις μέρες των διακοπών σου απολαυστικές και δες αν μπορείς με κάποιο τρόπο αυτό να το φέρεις στην καθημερινότητά σου!
 • Οργάνωσε μικρές εξορμήσεις και εκδρομές για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις την καλοκαιρία, την θάλασσα και τον ήλιο! Συνέχισε με συχνές εξορμήσεις που θα σπάνε την μονότονη ρουτίνα και τον εγκλωβισμό σε ένα στάνταρ πρόγραμμα.. Έτσι, δεν θα νιώθεις απελπισία καθώς τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές αλλά θα έχεις μπροστά σου κι άλλες ευκαιρίες για να χαλαρώσεις και να ανανεωθείς!
 • Φρόντισε να έχεις ένα υγιές και ισορροπημένο καθημερινό πρόγραμμα! Δώσε ανάσες ζωής στην κάθε σου μέρα δουλεύοντας συγκεκριμένες ώρες και κρατώντας ελεύθερο χρόνο για τα χόμπι σου, τους φίλους, την οικογένεια, τον εαυτό σου… Δοκίμασε να έχεις μέσα στην μέρα ή την βδομάδα χρόνο για να μην κάνεις τίποτα.. Χρόνο για άδειασμα.. Αποφόρτιση… Χαλάρωμα!

Να θυμάσαι ότι το καλοκαίρι είναι μία εσωτερική κατάσταση! Κάνε ό,τι σε βοηθάει να κρατήσεις τον ήλιο φωτεινό μέσα στην καρδιά σου! Ό,τι σου δίνει φως και χαρά!

Καλοκαίρι σημαίνει καλός καιρός και εσύ μπορείς να δημιουργείς συνθήκες καλοκαιρίας και καλής διάθεσης μέσα σου!

Εύχομαι να έχουμε μία όμορφη και δημιουργική νέα σεζόν διατηρώντας σε όλη την διάρκειά της μέσα στην καρδιά μας το φως, την ζωντάνια και την ζεστασιά του καλοκαιριού!

Ανυπομονώ να σας συναντήσω ξανά όλους εσάς στην γιόγκα μας, στις συνεδρίες-σεμινάρια Ρέικι και τις συναντήσεις διαλογισμού!

Καλό νέο ξεκίνημα σε όλους με δύναμη, αγάπη και σοφία!

Καλή νέα αρχή με χαρά και δημιουργία!

Με άπειρη αγάπη,

Καλλιόπη

*Σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα με τις εβδομαδιαίες ώρες μαθημάτων γιόγκα! Μείνετε συντονισμένοι!!!

**Αν θέλετε να λαμβάνετε όλο το νέο υλικό που ανεβαίνει στο Kallioyoga τότε γράψτε το email σας στο κάτω μοβ μέρος της ιστοσελίδας και πατήστε εκεί κλικ για να ακολουθήσετε το newsletter!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s