3 σκέψεις που πρέπει να κάνεις πριν μιλήσεις!

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Ο λόγος έχει δύναμη! Όλα όσα λέμε ή ακούμε δημιουργούν έναν αντίκτοιπο μέσα μας και γύρω μας, είτε θετικό είτε αρνητικό.

Ο καθένας μας έχει ευθύνη για όσα λέει, γιατί τα λόγια μας μπορούν να επηρεάσουν βαθιά τον άλλον, ακόμα και εαν εκείνος δεν είναι έτοιμος να δεχτεί κάποια τέτοια επιρροή. Έτσι, κάθε τι που λέμε γίνεται η αιτία που θα φέρει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα στην ζωή μας ή στη ζωή των άλλων και με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε κάρμα.. Δημιουργούμε δηλαδή τις συνθήκες που θα οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα μετέπειτα!

Είναι πολύ σημαντικό καθώς εξελισσόμαστε να καταργούμε την ασυνειδησία στον τρόπο που σκεφτόμαστε, μιλάμε και πράττουμε.. Γιατί μία ασυνείδητη επιλογή θα φέρει ένα ασυνείδητο, και απροσδόκητο πολλές φορές, αποτέλεσμα στην ζωή μας και την ζωή των ανθρώπων γύρων μας!

Ας καλλιεργήσουμε μια συνειδητή σκέψη και μία συνειδητή επικοινωνία που θα οδηγήσει σε ένα συνειδητό αποτέλεσμα!

Πριν από κάθε επικοινωνία προηγείται η σκέψη! Για να έχουμε μία καθαρή και οφέλιμη επικοινωνία πρέπει πρώτα να σκεφτούμε αυτό που θέλουμε να πούμε και να συλλογιστούμε αν χρειάζεται να το πούμε ή όχι.

ΤΑ 3 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πριν μιλήσεις σκέψου αν χρειάζεται να το κάνεις, ρωτώντας τον εαυτό σου:

«Αυτό που θέλω να πω:

  • Είναι αλήθεια;

Αυτό που θέλω να πω είναι αληθινό; Μήπως βασίζεται σε ψευδείς πληροφορίες, κουτσομπολιό ή αρνητική προβολή του ίδιου μου το εαυτού; Μήπως βασίζεται σε δικούς μου φόβους ή ανησυχίες με βάση τα δικά μου πρότυπα σκέψης και δεν έχει να κάνει με την αλήθεια του άλλου; Αν είναι έτσι καλύτερα να μην μιλήσω! Αν όμως είναι ξεκάθαρα αλήθεια τότε ας σκεφτώ το επόμενο κριτήριο για το αν πρέπει να μιλήσω ή όχι.

  • Είναι ωφέλιμο;

Αυτό που θέλω να πω είναι ωφέλιμο; Είναι χρήσιμο για αυτόν που θα το ακούσει; Είναι κάτι καλό ή κάτι που θα μπορέσει να βοηθήσει τον άλλον; Αν όχι τότε δεν χρειάζεται να μιλήσω! Αν όμως είναι ωφέλιμο και χρήσιμο τότε ας συλλογιστώ το τελευταίο φίλτρο για το αν πρέπει να μιλήσω ή όχι.

  • Είναι αποδεκτό;

Αυτό που θέλω να πω είναι αποδεκτό; Θέλει ο άλλος να το ακούσει; Είναι έτοιμος και ανοιχτός στο να δεχτεί τα λόγια μου; Αν όχι τότε το αφήνω, το ξανασκέφτομαι και στην πορεία είτε το αφήνω τελείως είτε περιμένω την κατάλληλη σττιγμή για να μιλήσω!«

Πριν μιλήσεις απάντησε στον εαυτό αυτές τις 3 ερωτήσεις!

Για να είμαστε συνειδητοί άνθρωποι χρειάζεται να είμαστε συνειδητοί σε όλα όσα σκεφτόμαστε, λέμε και κάνουμε! Την επόμενη φορά λοιπόν, πριν μιλήσεις σκέψου αν αυτό που θέλεις να πεις είναι αλήθεια, ωφέλιμο και αποδεκτό για να αναγνωρίσεις αν πρέπει να μιλήσεις ή όχι! Φίλτραρε αυτά που θέλεις να πεις με βάση το ανώτερο καλό όλων!

Το ίδιο χρειάζεται να κάνουμε ως συνειδητά όντα και όταν ακούμε τον άλλον.. Αν αυτό που θέλει να μας πει ο άλλος δεν είναι αλήθεια, ούτε χρήσιμο, ούτε αποδεκτό τότε δεν χρειάζεται να το ακούσουμε. Αν όμως βασίζεται σε αλήθεια, είναι χρήσιμο και είμαστε δεκτικοί σε αυτό τότε το αφουγκραζόμαστε!

Ας φιλτράρουμε όλα όσα λέμε αλλά και όλα όσα ακούμε, βασιζόμενοι στην αλήθεια, το ανώτερο καλό και την ελεύθερη επιλογή όλων!

Σκέψου συνειδητά!

Μίλα συνειδητά!

Πράξε συνειδητά!

Είσαι μία υπέροχη, φωτεινή συνειδητότητα!

Είσαι ένα όμορφο, φωτεινό ον που εκπέμπεις ειλικρίνεια, καλοσύνη και σεβασμό!

Άφησε αυτές τις ανώτερες ποιότητες της ψυχής σου να λάμψουν μέσα στα λόγια σου!

Γίνεσαι και είσαι ο πιο συνειδητός εαυτός σου!

Υποκλίνομαι στο φως, την ειλικρίνεια και την καλοσύνη μέσα σου!

Ναμαστε!

Καλλιόπη

*Αν σας ενέπνευσε το άρθρο αυτό μπορείτε να το μοιραστείτε πατώντας «Share this» στις επιλογές που δίνονται παρακάτω! 

**Αν θέλετε να λαμβάνετε όλο το νέο υλικό που ανεβαίνει στο Kallioyoga τότε γράψτε το email σας στο κάτω μοβ μέρος της ιστοσελίδας και πατήστε εκεί κλικ για να ακολουθήσετε το newsletter!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s