Ισορροπώντας ανάμεσα σε όσα προσφέρουμε & λαμβάνουμε!

Στο σύμπαν τα πάντα πάλλονται και λειτουργούν μέσα από μία δυναμική ανταλλαγή ενέργειας! Η δυναμική αυτή ανταλλαγή δημιουργεί μία συνεχή ροή ενέργειας μέσα από την οποία όλα αναπτύσσονται και εξελίσσονται! Όπως το νερό του ποταμού παραμένει διαυγές και καθαρό όταν κυλάει, έτσι και η ζωτική ενέργεια δονείται με καθαρότητα όταν ρέει! Η ανταλλαγή της ενέργειας είναι απαραίτητη για να παραμένει η ενέργεια καθαρή και διαυγής!

Ανταλλαγή ενέργειας- προσφορά και αποδοχή

Μπορείτε να παρατηρήσετε την δυναμική ανταλλαγή της ενέργειας μέσα από τον παλμό του «πάρε-δώσε», «προσφέρω-λαμβάνω», «δούναι-λαβείν», «προσφορά-αποδοχή», σε όλα όσα σάς περιβάλλουν αλλά και μέσα στον ίδιο σας τον εαυτό, μιας και η ανταλλαγή ενέργειας μέσα από την προσφορά και την αποδοχή είναι ένας συμπαντικός νόμος που ισχύει και διαπερνά όλη την ύπαρξη!

Παρατηρήστε το νόμο της προσφοράς και αποδοχής μέσα στον παλμό της αναπνοής σας.. Με την εισπνοή λαμβάνετε ζωτική ενέργεια.. Με την εκπνοή προσφέρετε προς τα έξω την ζωτική ενέργεια.. Κάθε εισπνοή είναι μία ευκαιρία για να λάβετε και κάθε εκπνοή μία ευκαιρία για να προσφέρετε! Φανταστείτε να δίνατε το φιλί της ζωής σε κάποιον!! Η εκπνοή σας προσφέρει στο άλλο άτομο την ευκαιρία να ζήσει.. Και η εισπνοή του άλλου ατόμου σάς δίνει την δυνατότητα να προσφέρετε!

Για να μπορέσει να υπάρξει μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας είναι απαραίτητο να είμαστε ανοιχτοί στο να προσφέρουμε αλλά και ο αποδέκτης να είναι ανοιχτός στο να λάβει, και αντίστροφα!

Πώς είναι όταν μόνο δίνω, μόνο προσφέρω;

Φανταστείτε πώς θα ήταν αυτή η ζωή αν μόνο δίνατε και προσφέρατε βοήθεια, ενέργεια και στήριξη προς τα έξω.. Δοκιμάστε πώς είναι αυτό, δίνοντας μόνο ενέργεια προς τα έξω μέσα από την εκπνοή.. Εκπνεύστε, εκπνεύστε, εκπνεύστε, συνεχίστε μόνο να εκπνέετε και να δίνετε ενέργεια προς τα έξω.. Μόνο εκπνοή… Κάποια στιγμή θα νιώσετε ότι αδειάζετε, στερεύετε και είναι απαραίτητο να πάρετε και εισπνοή.. Είναι απαραίτητο για μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας να λάβετε και εσείς ενέργεια!

Όπως λοιπόν για το σώμα μας είναι απαραίτητο όχι μόνο να εκπνέουμε και να δίνουμε, αλλά και να εισπνέουμε και να λαμβάνουμε, έτσι και για τον ψυχισμό μας!

  • Τι θα γινόταν αν μόνο δίναμε και προσφέραμε στους άλλους χωρίς να έχουμε φροντίσει πρώτα εμείς να είμαστε γεμάτοι για να μπορούμε να προσφέρουμε; Όπως στις οδηγίες ταξιδιού με αεροπλάνο, καλούμαστε -σε ώρα ανάγκης- πρώτα να φορέσουμε εμείς την μάσκα οξυγόνου για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έπειτα τα παιδιά ή τον διπλανό μας, έτσι και στην ζωή συνολικά χρειάζεται πρώτα να φροντίσουμε τον εαυτό μας να έχει εφόδια ενέργειας για να μπορέσουμε στην συνέχεια να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε τους άλλους!
  • Μπορούμε να αναγνωρίσουμε την στιγμή που χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω στον εαυτό μας για να γεμίσουμε ξανά τα ψυχικά μας αποθέματα; Είναι εφικτό να καταλάβουμε αν το δόσιμο προς τα έξω μάς έχει εξαντλήσει και χρειάζεται να κάνουμε ένα διάλειμμα για ανεφοδιασμό; Όπως η εισπνοή ακολουθεί φυσικά μετά από μία μεγάλη εκπνοή, έτσι επιτρέψτε μετά την προσφορά προς τα έξω να ακολουθήσει φυσικά μία μεγάλη αποδοχή ενέργειας προς τα μέσα! Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να λάβει ενέργεια, να γεμίσει εσωτερικά με δύναμη, ώστε όλη η προσφορά προς τα έξω να γίνεται σε ισορροπία με την αποδοχή ενέργειας προς τα μέσα!
  • Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε αν πρσφέρουμε χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη προθυμία για αποδοχή; Τι συμβαίνει όταν προσφέρουμε χωρίς να βρίσκουμε αποδέκτη; Όταν η προσφορά μας δεν έχει αποδοχή; Παρατηρήστε αν όσα προσφέρετε βρίσκουν αποδοχή ώστε να συνεχίσετε μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας ή να διακόψετε αν αυτό έχει γίνει μία μονόπλευρη προσφορά χωρίς καμία ανταπόκριση!
  • Μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν όλα όσα προσφέρουμε μάς ανταμοίβουν με κάποιο τρόπο εσωτερικά; Εαν προσφέρουμε χωρίς κάπια συγκεκριμένη προσδοκία, φιλοδοξία ή φόβο και το κάνουμε ανιδιοτελώς, από καρδιάς και απλά και μόνο από την χαρά της προσφοράς, τότε γεμίζουμε αυτόματα ενέργεια και αμοιβόμαστε από την ίδια της πράξης της προσφοράς! Τότε η πηγαία προσφορά από καρδιάς, μάς επιστρέφει πίσω τεράστια αποθέματα ενέργειας, δύναμης, χαρά, ευγνωμοσύνης! Και έτσι αυτόματα η προσφορά αγάπης και καλοσύνης προς τους άλλους, γεμίζει την ίδια μας την καρδιά με αγάπη και καλοσύνη!

Πώς είναι όταν μόνο λαμβάνω, μόνο αποδέχομαι;

Και τώρα φανταστείτε μία εντελώς αντίθετη κατάσταση… Φανταστείτε πώς θα ήταν αν μόνο λαμβάνατε ενέργεια, βοήθεια και στήριξη από έξω προς τα μέσα.. Δοκιμάστε πώς είναι αυτό, παίρνοντας μόνο ενέργεια προς τα μέσα μέσα από την εισπνοή.. Εισπνεύστε, εισπνεύστε, εισπνεύστε, συνεχίστε μόνο να εισπνέετε και να λαμβάνετε ενέργεια προς τα μέσα.. Μόνο εισπνοή.. Κάποια στιγμή θα νιώσετε ότι δεν χωράτε άλλο μέσα σας, σαν να είναι το σώμα έτοιμο να «σκάσει» από το γέμισμα και είναι απαραίτητο να βγάλετε εκπνοή.. Είναι απαραίτητο για μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας να προσφέρετε και να δώσετε και εσείς ενέργεια προς τα έξω!

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και σε εσωτερικό επίπεδο! Αν αφήσουμε τον εαυτό μας μόνο να λαμβάνει και να παίρνει τις ενέργειες και τις προθέσεις των άλλων χωρίς να απελευθερώνουμε ό,τι δεν «χωράμε» μέσα μας, τότε θα φτάσουμε σε ένα σημείο που θα μοιάζουμε εσωτερικά έτοιμοι να «σκάσουμε»!

  • Μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν έχουμε «βολευτεί» σε καταστάσεις όπου μόνο παίρνουμε χωρίς να ανταποκρινόμαστε με κάποιον τρόπο; Υπάρχουν καταστάσεις όπου μπορούμε να εντοπίσουμε τον εαυτό μας να αντλεί ενέργεια από τους άλλους χωρίς να την ανταποδίδει; Παρατηρήστε αλληλεπίδραση που έχετε με το περιβάλλον σας και επιτρέψτε στον νόμο της προσφοράς και της αποδοχής να λειτουργήσει ισορροπημένα!
  • Πώς είναι όταν είμαστε ανοιχτοί να ακούσουμε τους άλλους και να πάρουμε μέσα μας τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους και τις ενέργειές τους, χωρίς να έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε πίσω την δική μας οπτική; Συνειδητοποιήστε αν ανοίγεστε στο να λάβετε την εμπειρία των άλλων χωρίς όμως να έχετε την ευκαιρία να ανταποκριθείτε και τελικά κρατάτε αυτό το βάρος μέσα σας.. Φροντίστε με κάθε τρόπο, όταν έχετε λάβει ενέργειες άλλων, να τις διοχετεύετε ή απελευθερώνετε προς άλλες κατευθύνσεις, ώστε να μην κρατάτε μέσα σας το ενεργειακό «κατακάθι» των άλλων βαραίνοντας την δική σας ψυχοσύνθεση!
  • Παρατηρήστε αν υπάρχουν άτομα στο περιβάλλον σας που επιδιώκουν μόνο να παίρνουν ενέργεια από εσάς χωρίς να υπάρχει μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας.. Μπορείτε να επιδιώξετε να ισορροπήσετε αυτή την κατάσταση ή να διακόψετε την ανταλλαγή αν η εξισορρόπηση δεν είναι εφικτή!

Ας παρατηρήσουμε μέσα σε κάθε συναναστροφή μας πώς δουλεύει για εμάς ο νόμος της προσφοράς και της αποδοχής, ώστε να δημιουργήσουμε μία ισορροπημένη ανταλλαγή ενέργειας ανάμεσα σε εμάς και το φιλικό, οικογενειακό ή εργασιακό περιβάλλον!

  • Όταν είμαστε ανοιχτοί στο να προσφέρουμε με αγάπη και χαρά από τα βάθη της καρδιάς μας, τότε δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον να λάβει κάτι πολύ πηγαίο και βαθύ! Όταν η προσφορά μας γίνεται με μόνο κίνητρο την προσφορά, τότε μάς ανταποδίδει με ένα μεγάλο άνοιγμα ευγνωμοσύνης στην καρδιά! Όταν όμως πίσω από την προσφορά μας υποβόσκουν εγωιστικά κίνητρα και προσδοκίες, τότε προσδοκούμε αυτή η πράξη να βρει μία συγκεκριμένη ανταπόκριση -που αν δεν την δούμε- απογοητευόμαστε και αδειάζουμε.. Ας προσφέρουμε λοιπόν από καρδιάς χωρίς προσδοκία αλλά με αγάπη και γεναιοδωρία!
  • Όταν είμαστε ανοιχτοί στο να λάβουμε κάτι που έρχεται σε εμάς πηγαία, τότε δίνουμε την ευκαιρία σε κάποιον να βιώσει την χαρά της προσφοράς! Ενώ όταν είμαστε κλειστοί στο να αποδεχτούμε το καλό που έχει να μάς δώσει ο άλλος, τότε διακόπτουμε αυτή την όμορφη ανταλλαγή! Ας είμαστε ανοιχτοί στο να λάβουμε ο,τιδήποτε έρχεται με καλοσύνη και αγάπη προς τα εμάς, δίνοντας έτσι σε κάποιον την ευκαιρία να προσφέρει από καρδιάς!

Η ενέργεια της ανταλλαγής πολλαπλασιάζεται όταν η πρόθεση της προσφοράς είναι η καλοσύνη!

Τότε γεμίζει ευτυχία τόσο εκείνος που λαμβάνει όσο και εκείνος που δίνει!

Αν προσφέρουμε το καλό με χαρά, τότε η πράξη και μόνο της προσφοράς μάς γεμίζει ευτυχία!

Αντίστοιχα, αν δεχτούμε ό,τι καλό μας προσφέρει κάποιος από καρδιάς, τότε αυξάνουμε την ροή του “δούναι και λαβείν” στην ζωή μας! Έτσι, όχι μόνο λαμβάνουμε χαρά από την αποδοχή του “δώρου”, αλλά δίνουμε και την ευκαιρία στον άνθρωπο απέναντί μας να γευτεί την χαρά της προσφοράς!

Ας είμαστε, λοιπόν, ανοιχτοί να δεχθούμε τα «δώρα» που μας προσφέρονται με καλοσύνη!

Ας προσφέρουμε με χαρά και ας λάβουμε με χαρά!

Όταν η πρόθεση της προσφοράς και της αποδοχής είναι η καλοσύνη τότε δημιουργείται μία υγιής ανταλλαγή ενέργειας που μας εξυψώνει στον υψηλότερο ενεργειακό κραδασμό.. την Α Γ Α Π Η !

Με πολλή αγάπη,

Καλλιόπη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s