12 Βήματα για την αφθονία

Ζούμε σε ένα απεριόριστο σύμπαν που πηγάζει από την αφθονία της ύπαρξης!

Η αφθονία είναι η φύση μας.. είναι η πηγή μας.. η προέλευσή μας.. η αληθινή μας υπόσταση!

Γεννιόμαστε από την αφθονία!

Από την στιγμή που γεννιόμαστε αξίζουμε ήδη την αφθονία γιατί είμαστε παιδιά αυτού του άφθονου σύμπαντος

Είμαστε παιδιά της αφθονίας!

Στην πορεία της ζωής μας όμως οι αρνητικοί νοητικοί προγραμματισμοί και οι περιοριστικές πεποιθήσεις μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε την αφθονία.. ότι δεν μπορούμε να έχουμε όσα θέλουμε ή όσα χρειαζόμαστε.. ή ότι δεν είμαστε άξιοι να κερδίσουμε αυτά που θέλουμε!

Έτσι, στερούμαστε την αφθονία που αξίζουμε και ξεχνάμε την σύνδεση με την πρωταρχική πηγή του σύμπαντος, που είναι η αφθονία!

Η αφθονία ξεκινάει από την πνευματική πληρότητα και ευδαιμονία! Η πνευματική αφθονία γειώνεται μέσα από τον νου μέσα από τον πλούτο των ιδεών, της φαντασίας, της ευφυίας, της διάκρισης και της πληθώρας ικανοτήτων που μάς χαρίζει ο νους μας! Έπειτα εκδηλώνεται μέσα στο συναίσθημά μας με πλούσιες εσωτερικές αισθήσεις και κατέρχεται στην ζωτική μας ενέργεια και κατ΄επέκταση στην υλική μας πραγματικότητα!

Έτσι, η αφθονία πηγάζει από την πνευματική πληρότητα αλλά εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα του είναι μας, σε σώμα,νου και πνεύμα! Το ένα επίπεδο καθρεφτίζει την αφθονία του άλλου.. Το ένα επίπεδο είναι αλληλένδετο με το άλλο και έτσι αλληλοεπηρεάζονται!

Ο νους είναι ένα σημαντικό πεδίο μέσα από το οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στην αφθονία όταν παραμένει διαυγής και οργανωμένος με θετικές πεποιθήσεις, αλλά μπορεί να γίνει και ένα τροχοπέδη που ακυρώνει κάθε εκδήλωση της αφθονίας μέσα από τους περιοριστικούς προγραμματισμούς του!

Αν νιώθετε ότι στερείστε την αφθονία χρειάζεται να δείτε προσεκτικά τις πεποιθήσεις που έχετε στο νου σας σχετικά με την αφθονία! Παρατηρείστε αν νιώθετε ότι δεν έχετε αρκετά χρήματα, ότι αυτά που έχετε δεν αρκούν για να είστε καλά, αν νιώθετε ενοχές για τα χρήματα, ότι δεν αξίζετε να έχετε αφθονία, ότι οι άλλοι έχουν και εσείς όχι και άλλες πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις που μπορεί να μπλοκάρουν την αφθονία σας!

Ο νους χτίζει την πραγματικότητά μας και έτσι ένας φωτεινός, διαυγής νους με θετικές πεποιθήσεις μπορεί να δημιουργήσει μία φωτεινή πραγματκότητα γεμάτη με αφθονία σε όλα τα επίπεδα!

Πώς να προσελκύσουμε υλική αφθονία και χρήματα;

Για να προσελκύσουμε οικονομική αφθονία χρειάζεται να μπούμε σε μία εσωτερική κατάσταση αφθονίας.. Να νιώσουμε ότι έχουμε ήδη αφθονία αναγνωρίζοντάς την στην ζωή μας! Δεν μπορούμε να προσελκύσουμε αφθονία ενώ είμαστε σε μία κατάσταση έλλειψης!

Υπάρχει μία κοινωνική πεποίθηση που λέει «Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι»! Αυτό συμβαίνει γιατί οι «φτωχοί» μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα με περιοριστικές πεποιθήσεις σε σχέση με τα χρήματα. Κι όσο πιστεύουν σε αυτές τις περιοριστικές πεποιθήσεις τόσο τις επιβεβαιώνουν και τις εκδηλώνουν στην πραγματικότητά τους! Ενώ οι «πλούσιοι» μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα που έχουν επίγνωση της αφθονίας τους και δεν έχουν άγχος αν κερδίσουν ή χάσουν χρήματα γιατί πιστεύουν ότι πάντα θα έχουν!

Ο μόνος υπεύθυνος για την αφθονία μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και οι πεποιθήσεις που επιτρέπουμε να ριζώνουν στον νου μας! Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για την αφθονία μας.. κανείς δεν μας την αρνείται, κανείς δεν μας την παίρνει, κανείς δεν μας την στερεί! Μόνο οι πεποιθήσεις μας και το πώς νιώθουμε εμείς μπορεί να μας στερήσει ή να μας χαρίσει την αφθονία!

12 Βήματα για να προσελκύσεις αφθονία και χρήματα!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα 12 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσελκύσετε την αφθονία και τα χρήματα στην ζωή σας:

1. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στο να εστιάζεις στην αφθονία απ΄ό,τι στην έλλειψη!

Χρειάζεται να νιώθεις ήδη την αφθονία για να προσελκύσεις ευημερία και αφθονία σε όλα τα επίπεδα! Μπορείς να το κάνεις αυτό εστιάζοντας στην αφθονία που ήδη έχεις! Κοίταξε την ζωή σου και βρες όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους νιώθεις ευγνωμοσύνη! Συλλογίσου ή γράψε κάθε μέρα 3 λόγους για τους οποίους νιώθεις ευγνώμων! Αν το κάνεις αυτό θα συνειδητοποιήσεις ότι ήδη έχεις όλα όσα χρειάζεσαι να έχεις.. έχεις ήδη αφθονία! Έτσι, βιώνοντας αφθονία θα προσελκύσεις αφθονία! Η ευγνωμοσύνη ανοίγει τον δρόμο για την αφθονία!

2.Οραματίσου τι θέλεις να κάνεις με τα χρήματα που θέλεις να προσελκύσεις!

Οραματίσου όσο πιο καθαρά και λεπτομερώς μπορείς τι θέλεις να κάνεις με τα χρήματα που επιθυμείς να προσελκύσεις! Ρώτησε τον εαυτό σου γιατί θέλεις αυτά τα χρήματα; ΓΙΑΤΙ; Το σύμπαν απαντάει στο γιατί και στο το τι θέλεις να κάνεις με τα χρήματα περισσότερο από το να θες απλά χρήματα. Ο οραματισμός έχει δύναμη γιατί μπαίνεις στην διαδικασία να βιώσεις και να νιώσεις αυτό που οραματίζεσαι και ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει εαν αυτό που νιώθεις προέρχεται από οραματισμό ή αληθινό βίωμα. Οραματίσου το λοιπόν όσο πιο ζωντανά μπορείς! Εαν για παράδειγμα θέλεις χρήματα για να αγοράσεις ένα νέο σπίτι οραματίσου ξεκάθαρα πώς είναι αυτό το σπίτι, πώς θα μυρίζει, πώς νιώθεις μέσα σε αυτό! Οραματίσου κάτι που να είναι πιστευτό από εσένα! Αν δεν το πιστεύεις η δύναμη του οραματισμού μηδενίζεται. Οραματίσου αυτό που πιστεύεις! Αν για παράδειγμα δεν μπορείς να πιστέψεις ότι μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι 150τμ, τότε οραματίσου ότι αγοράζεις ένα σπίτι 70τμ εαν αυτό είναι κάτι που μπορείς να πιστέψεις! Οραματίσου αυτό που μπορείς να πιστέψεις και έτσι θα νιώσεις ότι αυτό μπορεί να γίνει και θα γίνει!

3. Αναγνώρισε τις πεποιθήσεις που έχεις για τα χρήματα και αντικατέστησε τις αρνητικές πεποιθήσεις με θετικές!

Πολλές φορές υπάρχει η πεποίθηση ότι τα χρήματα είναι κάτι κακό και βρώμικο ή από την άλλη μπορεί να υπάρχει η θεοποίηση των χρημάτων, ότι δηλαδή είναι το παν! Το να έχεις χρήματα δεν είναι υλισμός, ούτε επιφανειακό, ούτε καλό ή κακό, γιατί τα χρήματα είναι απλά ένα εργαλείο για να είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που θέλεις! Τα χρήματα δεν είναι ούτε καλά ή ούτε κακά.. Είναι ένα ουδέτερο εργαλείο ανταλλαγής και εξυπηρέτησης! Είναι ένα εύκολο μέσο ανταλλαγής! Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι τα χρήματα είναι κάτι υλιστικό και δεν έχουν καμία σχέση  με το πνεύμα. Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, γιατί οτιδήποτε βλέπουμε γύρω μας είναι μία εκδήλωση της ενέργειας της πηγής! Άρα και τα χρήματα είναι μία έκφραση της ενέργειας της πηγής! Δεν χρειάζεται να απανηρθούμε τα χρήματα για να ζήσουμε μία πνευματική ζωή! Η αλήθεια εξάλλου είναι ότι δεν είναι τα χρήματα αυτό που θέλουμε αλλά όσα μπορούμε να έχουμε και να κάνουμε χάρις σε αυτά! Απελευθέρωσε λοίπον όλες τις πεποιθήσεις σχετικά με τα χρήματα, γιατί είναι απλά ένα μέσο για να είσαι ελεύθερος να κάνεις αυτό που θέλεις!

4. Όταν ξοδεύεις χρήματα κάντο με την καρδιά σου!

Όταν δίνεις χρήματα κάντο με χαρά και ανοιχτοσιά γνωρίζοντας ότι τα χρήματα ρέοουν και δεν είναι κάτι στάσιμο. Έτσι, όσο δίνεις τόσο θα λαμβάνεις! Ακόμα κι όταν δίνεις χρήματα για «άχαρους» λογαρισμούς νιώσε όμορφα με αυτό αναγνωρίζοντας την υπηρεσία που έλαβες, γιατί διαφορετικά αν το κάνεις με «μισή καρδιά» τότε ενισχύεις την αίσθηση ότι δεν έχεις αρκετά και εκπέμπεις αισθήματα στέρησης και άρα προσελκύεις την έλλειψη και την στέρηση!

5. Απόφυγε όσο μπορείς τις οφειλές, τα δάνεια και τα χρέη!

Το δάνειο και οι οφειλές σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν έχεις αρκετά ή ότι αυτά που έχεις δεν αρκούν και έτσι εστιάζεις και δυναμώνεις την αίσθηση της έλλειψης. Κάνε ότι βήματα μπορείς για να αποφύγεις το να δανειστείς! Αν για παράδειγμα θέλεις να αγοράσεις ένα καινούριο μηχανάκι, αντί να πάρεις δάνειο για να το ξεπληρώσεις μπαίνοντας έτσι στην αίσθηση της έλλειψης και της στέρησης, μπορείς εκ των προτέρων από αυτά που ήδη έχεις να αποταμιεύεις χρήματα για να αγοράσεις το μηχανάκι από την αφθονία και την πληρότητα που ήδη έχεις! Έτσι, αντί να νιώθεις ότι χρωστάς και δεν έχεις, θα νιώθεις ότι από αυτά που έχεις μπορείς να αγοράσεις αυτό που επιθυμείς! Και αυτό είναι μία προσέγγιση αφθονίας!

6. Ακολούθησε την συγχρονικότητα και τις ευκαιρίες που φέρνει η ροή των πραγμάτων!

Άσε τις ευκαιρίες να έρθουν σε εσένα αντί να δρας από ένα μέρος ανάγκης. Εμπιστεύσου την ροή της ζωής και το γεγονός ότι στο σύμπαν υπάρχουν άπειρες δυνατότητες, πολλές περισσότερες από αυτές που εσύ μπορείς να φανταστείς και να ζητήσεις! Κάνε ό,τι νιώθεις καλά να κάνεις και ακολούθησε την ροή των δυνατοτήτων που έρχονται από το εσωτερικό και εξωτερικό σου σύμπαν!

7. Άλλαξε την πεποίθηση σου ότι «κερδίζεις χρήματα» στο «αξίζεις χρήματα»!

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από τον κόπο μπορούμε να έχουμε αφθονία. Έτσι, νιώθουμε ότι αγωνιζόμαστε για να «κερδίσουμε» χρήματα, ενώ τα χρήματα είναι κάτι που δικαιούμαστε και αξίζουμε ήδη! Από την στιγμή που γεννιόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αξίζουμε ήδη τα πάντα! Δεν χρειάζεται να παλεύεις για να κερδίσεις το ψωμί σου.. Κάνε την εργασία σου με αγάπη και με την γνώση ότι αξίζεις χρήματα!

8. Να θυμάσαι ότι κάθε μορφή αφθονίας φέρνει αφθονία!

Η αφθονία φέρνει αφθονία! Ο πλούτος φέρνει πλούτο! Δες, νιώσε, συνειδητοποίησε την αφθονία γύρω σου και αυτό θα φέρει κι άλλη αφθονία! Συμπεριφέρσου με αφθονία! Σκέψου με αφθονία! Νιώσε με αφθονία! Είσαι η αφθονία!

9. Οραματίσου ότι είσαι μαγνήτης αφθονίας!

Αφιέρωσε 5 λέπτα κάθε μέρα για να κάνεις τον ακόλουθο οραματισμό: Ξάπλωσε κάπου άνετα και οραματίσου με κάθε εισπνοή τα χρήματα, ο πλούτος, η καλοτυχία και η αφθονία να μαγνητίζονται από εσένα και να κολλάνε πάνω σου! Με κάθε αναπνοή μαγνητίζεις την αφθονία! Έπειτα οραματίσου και δες τι κάνεις με αυτά τα χρήματα! Γίνε ένας μαγνήτης αφθονίας και αξιοποίησε όσα λαμβάνεις νοερά!

10. Οραματίσου ότι κάθε φορά που ξοδεύεις αυτό θα αντικαθίσταται πλήρως!

Αυτή είναι μία ακόμα άσκηση οραματισμού που μπορείς να κάνεις καθημερινά με απαραίτητη προϋπόθεση να το πιστεύεις! Οραματίσου ότι έχεις έναν τραπεζικό λογαριασμό που κάθε φορά που ξοδεύεις ένα ποσό αυτό αντικαθίσταται αυτόματα! Κάθε φορά που δίνεις χρήματα κάντο με την πεποίθηση ότι αυτό αναπληρώνεται αμέσως, αυτόματα και μαγικά!

11. Άλλαξε την οπτική σου για την ασφάλεια και την προστασία μέσα από την συσσώρευση χρημάτων!

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι τα χρήματα είναι ασφάλεια. Τα χρήματα όμως είναι σαν τον αέρα που έρχεται και φεύγει! Εαν εστιάζουμε στο να μαζέψουμε χρήματα για το τι θα συμβεί στο μέλλον , τότε προσελκύουμε στην ζωή μας αυτό που φοβόμαστε ότι θα συμβεί!Προσελκύουμε αυτό για το οποίο νιώθουμε ανασφαλείς αντί για την αφθονία. Άφησε λοιπόν τα χρήματα να ρέουν στην ζωή σου χωρίς να στερήσε με τον φόβο του τι θα κάνεις αν σου συμβεί κάτι αρνητικό στο μέλλον! Απελευθέρωσε τον φόβο και έτσι πάντα θα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι!

12. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να απελευθερώσεις την εσωτερική αντίσταση!

Μπορεί αυτή την στιγμή να βρίσκεις πολλές εσωτερικές αντιστάσεις στο να πιστέψεις ότι αξίζεις την αφθονία! Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να δουλέψεις με τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις και να αναγνωρίσεις ότι αξίζεις να έχεις αφθονία σε όλα τα επίπεδα!

Εύχομαι να εφαρμόσετε τα 12 βήματα της αφθονίας στην ζωή σας και να δείτε την καθημερινότητά σας να μεταμορφώνεται!

Να θυμάστε ότι ζούμε σε ένα απεριόριστο σύμπαν όπου ο καθένας μας έχει δικαίωμα και πρόσβαση στην αφθονία!

Όταν βιώνουμε ευημερία και αφθονία δεν την στερούμε από κανέναν άλλον γιατί υπάρχει άφθονη αφθονία (!) για όλους!

Και μην ξεχνάτε ότι αφθονία (α+φθόνος) είναι το να ελευθερώσουμε τον φθόνο και όλα τα περιοριστικά συναισθήματα γύρω από την ευημερία, τον πλούτο και την καλοτυχία!

Θύμησε στον εαυτό σου:

Αξίζω αφθονία τώρα και πάντα!

Αξίζω αφθονία σε όλα τα επίπεδα!

Δικαιούμαι την αφθονία γιατί είμαι παιδί ενός άφθονου σύμπαντος!

Δικαιούμαι πλούτο και ευημερία!

Ευγνωμονώ για την αφθονία που ήδη έχω!

Έχω ήδη όλα όσα χρειάζομαι!

Ευχαριστώ!

Είμαι πλούσιος/α!

Είμαι τυχερός/η!

Προσελκύω την αφθονία με κάθε μου επιλογή!

Εκπέμπω αφθονία!

Είμαι και γίνομαι αφθονία!

Με άφθονη αγάπη για όλους απεριόριστα,

Καλλιόπη

🔺Κάντε τον ακόλουθο διαλογισμό αν θέλετε να καθαρίσετε τον νου σας και να συνδεθείτε με την θετικότητα και την αφθονία: https://bit.ly/2VPv4aq

🔺Αν θέλετε να λαμβάνετε όλο το νέο εμπνευστικό υλικό που ετοιμάζω για εσάς με σημεία αναφοράς την γιόγκα, τον διαλογισμό και την αυτογνωσία τότε μπορείτε να γραφτείτε στο «Newsletter» γράφοντας το email σας στο κάτω μοβ μέρος της ιστοσελίδας και πατώντας κλικ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s