«KARMA MALA: το πέπλο ανάμεσα στον εαυτό που πράττει και στον εαυτό που είναι»
Στην διάσταση που ζούμε υπάρχει ένα πέπλο που καλύπτει την αλήθεια της συνειδητότητας, με αποτέλεσμα ο ατομικός εαυτός-η προσωπικότητα- να λέει «εγώ είμαι αυτός που κάνει». Μέσα σε αυτό το πέπλο, που λέγεται «Karma Mala», οι άνθρωποι πολλές φορές ξεχνούν ότι πίσω από την ατομική-προσωπική δράση του Εγώ, υπάρχει επίσης και η ανώτερη διάνοια, η ανώτερη συνειδητότητα που δρα μέσα σε όλες τις καταστάσεις!
Όταν πιστεύουμε ότι μόνο εμείς είμαστε «αυτός που κάνει» τότε δημιουργείται προσκόλληση στην επιτυχία και φόβος για την αποτυχία!
Χρειάζεται να θυμηθούμε ότι πέρα από την ατομική δράση υπάρχει και η Μεγάλη Εικόνα που πληροφορεί τις καταστάσεις. Έτσι, μπορούμε να ανοιχτούμε στα γεγονότα και να ελευθερώσουμε τον έλεγχο στον τρόπο με τον οποίο εξελλίσσονται, αλλά και την προσκόλληση στο αποτέλεσμά τους. Κατανοώντας ότι δεν είμαστε μόνο εμείς αυτός που πράττει αλλά και η ανώτερη συνειδητότητά μας που δρα μέσα από εμάς, μπορούμε να βιώσουμε με περισσότερο ενθουσιασμό το μυστήριο της ζωής!
Παρόμοια, ενθυμούμενοι ότι δεν είναι μόνο το σώμα που κάνει, αλλά και η ανώτερη διάνοια που δρα μέσα από το σώμα, μπορούμε να επιτρέψουμε στην συνειδητότητά μας να αγκαλιάσει την ουσία της γιόγκα! Ας απελευθερώσουμε την προσκόλληση σε μία εξιδανικευμένη μορφή ή μία τέλεια στάση και ας θέσουμε την πρόθεση κάθε στάση ή κάθε κατάσταση, που αποτελεί πρόκληση για εμάς, να γίνει ένας τρόπος να αφυπνίσουμε βαθύτερα και ευρύτερα επίπεδα συνειδητότητας μέσα μας!!! Αναγνωρίζοντας την ανώτερη ροή που ενυπάρχει μέσα σε κάθε ατομική προσπάθεια μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι γιόγκα δεν είναι μόνο η κατάσταση του “κάνω”, αλλά η κατάσταση του “είμαι”!
Ας εξασκηθούμε στην «συνειδητή παράδοση» απελευθερώνοντας την άκαμπτη προσκόλληση του εαυτού που «πράττει», αλλά διατηρώντας την επίγνωση των προθέσεων του εαυτού που «είναι»! Μέσα από την συνειδητή παράδοση ας ανοιχτούμε στο Είναι μας, από όπου αναδύονται λύσεις και ιδέες Ανώτερης Σοφίας και Δυναμικής!!!
“Γιόγκι είναι αυτός που βλέπει την δράση στην μη δράση και την μη δράση μέσα στην δράση” (Bhagavad Gita)
-Καλλιόπη Πάλλη-