TAPAS: Η φωτιά της δέσμευσης!

ΑΦΟΣΙΩΣΗ-ΔΕΣΜΕΥΣΗ-ΑΥΤΟΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Σταθερά βήματα προς ένα στόχο με αφοσίωση και αυτοπειθαρχία!

Πολλές φορές, στην ροή της καθημερινότητας, ξεχνάμε και χάνουμε την εστίαση προς τους στόχους που έχουμε θέσει! Ξεκινώντας τη νέα χρονιά με στόχους και όνειρα, σας καλώ να καλλιεργήσουμε την δέσμευση και την αφοσίωση σε ένα στόχο με σταθερά, καθημερινά βήματα προς αυτόν!

«Tapas» λέγεται μία από τις ηθικές αρχές του γιόγκα που συμβάλλει στην αυτογνωσία, μέσα από την ενίσχυση της αυτοπειθαρχίας και της εσωτερικής δέσμευσης! (Βλ. niyamas-https://kallioyoga.com/yoga/οι-αρχεσ-τησ-γιογκα-2/)

Tapas είναι ο εξαγνισμός που έρχεται μέσα από την πειθαρχία, την δέσμευση και την αφοσίωση σε κάτι ανώτερο απ΄ό,τι η συνηθισμένη ζώνη ευκολίας!

Η σανσκριτική λέξη tapas σημαίνει φωτιά/ καύση/ εξαγνισμός μέσα από την δέσμευση και την αυτοπειθαρχία! Δυναμώνοντας την αφιοσίωση σε κάτι ανώτερο, ενεργοποιείται η εσωτερική φωτιά που καίει και εξαγνίζει όλα τα επίπεδα του εαυτού! Τα εμπόδια προς τους στόχους καίγονται.. Οι νοητικές και συναισθηματικές ακαθαρσίες εξαγνίζονται.. Το φυσικό επίπεδο φωτίζεται και το σώμα γεμίζει ενέργεια και φως! Ενισχύοντας την αυτοπειθαρχία προς χάρη ενός ανώτερο σκοπού, ανάβει η φωτιά που εξαγνίζει και φωτίζει όλα τα επίπεδα του εαυτού! Ενισχύεται, έτσι, η εσωτερική δύναμη και η θέληση προς την επίτευξη των στόχων!

  • Σκεφτείτε τον εαυτό σας μπροστά από έναν στόχο που λειτουργεί υπέρ του ανώτερου καλού σας.. Τι μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να πλησιάσετε με σταθερά βήματα τον στόχο αυτό;
  • Οραματιστείτε την πιο φωτεινή και όμορφη εκδοχή του εαυτού σας.. Σε τι χρειάζεται να δεσμευτείτε για να γίνετε αυτή η εξελιγμένη εκδοχή σας;

Προκαλέστε τον εαυτό σας να δεσμευτεί για ένα διάστημα σε μία καθημερινότητα που θα σας φέρει φως, εξέλιξη, αλλαγή και μεταμόρφωση από μέσα προς τα έξω!

Όταν δεσμευτείτε σε κάτι που εκδηλώνει την πιο εξελιγμένη εκδοχή σας, τότε ενισχύετε την εσωτερική φωτιά, που παράγει φως και μετουσιώνει σε φως κάθετι αρνητικό! Μέσα από την εξάσκηση του tapas- της αυτοπειθαρχίας, δημιουργείται εσωτερική καύση, αλλαγή και μετασχηματισμός προς το φως!

Η αυτοπειθαρχία του tapas δεν έχει την σκληρή μορφή μίας εξωτερικής δύναμης που μάς αναγκάζει να αφοσιωθούμε σε κάτι, αλλά είναι μία συνειδητή εσωτερική επιλογή να ευθυγραμμίσουμε τις πράξεις μας με όσα εξυψώνουν την συνειδητότητά μας!

Η δέσμευση του tapas είναι μία εσωτερική απόφαση να εστιάσουμε σταθερά και αφοσιωμένα την ενέργειά μας προς μία φωτεινή κατεύθυνση!

Η αυτοπειθαρχία, όταν είναι μία συνειδητή απόφαση για ευθυγράμμιση με το ανώτερο και όχι μία σκληρή, εγωιστική προσπάθεια, μπορεί να γίνει εργαλείο μεταμόρφωσης και βαθιάς αλλαγής!

Συλλογιστείτε για τον εαυτό σας: ποια αλλαγή θέλετε να φέρετε στην ζωή σας; Με ποιες δικές σας δράσεις θα μπορούσε να έρθει αυτή η αλλαγή; Σε τι χρειάζεται να δεσμευτείτε καθημερινά για να μεταμορφώσετε την ποιότητα της ζωής σας;

Μέσα από την αφοσίωση και την φωτιά του tapas, καλούμαστε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα από το συνηθισμένο, από αυτό που ξέρουμε και μάς είναι εύκολο ή βολικό.. Καλούμαστε να προσπαθήσουμε, όχι με περισσότερη σκληρότητα αλλά με περισσότερη επίγνωση!

Μία καλή, αφοσιωμένη προσπάθεια εμπεριέχει πάθος, φλόγα, θέληση, εστίαση και απεριόριστη επίγνωση του τι κάνω και γιατί! Η αφοσιωμένη προσπάθεια παράγει ενέργεια, εσωτερική θέρμη και δύναμη για να προχωρήσουμε προς τον επιθυμητό στόχο! Μέσα από την αυτοπειθαρχεία του tapas, γίνεται η εσωτερική κάθαρση που χρειάζεται για να αναδυθεί από μέσα μας η δύναμη, το φως και η σοφία που ανοίγει τον δρόμο για την ανώτερη εκδοχή του εαυτού μας!

Ας ξεκινήσουμε την νέα χρονιά, αφιερώνοντας την προσπάθειά μας σε κάτι ανώτερο!

  • Τι σημαίνει για εσένα αφοσίωση, αυτοπειθαρχία, tapas;
  • Τι ανάβει την εσωτερική φωτιά σου;
  • Σε ποια καθημερινή πρακτική θέλεις να δεσμευτείς για να φωτίσεις την ζωή σου;

Ας δεσμευτούμε να κάνουμε καθημερινά συνειδητές επιλογές προς τον ανώτερο σκοπό μας!

Ας κάνουμε ένα βήμα πέρα από την συνήθεια, το βόλεμα και την ζώνη ευκολίας!

Ας αφοσιωθούμε στο να κάνουμε καθημερινά πρακτική σε ό,τι δυναμώνει το σώμα και την ψυχή!

Ας δεσμευτούμε για ένα διάστημα 21 ημερών να κάνουμε καθημερινά σωματική άσκηση και κίνηση, διαλογισμό, καλή διατροφή και καλό ύπνο!

Θα είμαι δίπλα σας σε αυτή την συνειδητή προσπάθεια, δίνοντάς σας ώθηση για πρακτική μέσα από τις τάξεις μου και το υλικό που θα ανεβάζω στο blog και τα λοιπά μέσα δικτύωσης! (Πρόγραμμα μαθημάτων: https://kallioyoga.com/schedule/)

***Αν θέλετε να λαμβάνετε υλικό για καθημερινή πρακτική γιόγκα και διαλογισμού, γράψτε στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας το email σας! Με ένα κλικ, θα λαμβάνετε άφθονη έμπνευση!!!***

Είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής;

Καλή και συνειδητή, καθημερινή πρακτική σε ό,τι φωτίζει το μέσα σας.. και το γύρω σας!!!

Καλλιόπη

**Κάντε μάθημα μαζί μου online μέσα από το ακόλουθο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=sq0u-OwN43s&t=5s Namaste!!!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s