Αναζητώντας τον σκοπό της ζωής μου!

«Ποιός είναι ο σκοπός της ζωής μου;»

Κρατώντας ανοιχτούς τους ορίζοντες του νου μπορούμε να αναζητήσουμε τον σκοπό της ζωή μας! Όχι μόνο τον σκοπό που έχουμε μέσα σε μία συγκεκριμένη μέρα ή σε μία χρονική περίοδο, αλλά έναν εσωτερικό, ανώτερο σκοπό που μάς καθοδηγεί σαν πυξίδα σε όλη την πορεία της ζωής μας!

Πολλές φορές η καθημερινότητα μάς απορροφά με τέτοιο τρόπο που ξεχνάμε ποιοι είμαστε και πού θέλουμε αλήθεια να πάμε! Ξεχνάμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να θυμηθούμε.. Ποιες είναι οι αξίες με τις οποίες θέλουμε να ζήσουμε; Ποιος τρόπος ζωής εκφράζει το είναι μας; Νιώθουμε ευθυγραμμισμένοι με την παρόρμηση της ψυχής μας; Πορευόμαστε στο «σωστό» μονοπάτι ή κάπου χάσαμε τον δρόμο μας; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας;

Για να συνειδητοποιήσουμε αν είμαστε στο «σωστό» μονοπάτι ή αν έχουμε «χαθεί», αρκεί να δούμε αν αυτό που επιλέγουμε να ζούμε μάς γεμίζει χαρά.. απόλαυση.. ευδαιμονία!

Ερχόμαστε στην ζωή ως μία εκδήλωση της συμπαντικής συνειδητότητας που θέλει να βιώσει τον εαυτό της! Ερχόμαστε για να νιώσουμε την χαρά της ύπαρξης.. την απόλαυση και την ευδαιμονία του «υπάρχω»! Όταν εκπληρώνουμε τον σκοπό της ύπαρξης τότε νιώθουμε ότι είμαστε εκεί που χρειάζεται να είμαστε!

Το πάθος και η χαρά μάς δείχνουν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε στην δική μας ζωή! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ενθουσιασμό μας σαν μία πυξίδα που θα μάς καθοδηγήσει στον σκοπό της ζωής μας! Το πάθος, η χαρά, ο ενθουσιασμός είναι αισθήματα που εμφανίζονται όταν είμαστε σε τέλεια ευθυγράμμιση και συντονισμό με την πηγή και τον σκοπό μέσα μας! Τότε νιώθουμε ότι αυτό που κάνουμε έχει ουσία, έχει σκοπό και αξία!

Ο σκοπός της ζωής μας εκφράζεται κάθε στιγμή, κάθε μέρα.. Αρκεί να κοιτάξουμε μέσα μας για να αναγνωρίσουμε αυτό που δίνει νόημα και ουσία στην ζωή μας!

Για να συνειδητοποιήσουμε εαν εκδηλώνουμε τον σκοπό της ζωής μας μπορούμε να συλλογιστούμε:

  • «Τι είναι αυτό που με κάνει να νιώθω καλά;»
  • «Ζω με βάση αυτό που με κάνει να νιώθω χαρά και ενθουσιασμό ή σύμφωνα με την πεποίθηση και την κατεύθυνση άλλων ανθρώπων;»

Παρατηρήστε την απάντηση που παίρνετε από την εσωτερική φωνή της συνείδησής σας! Αν όλο αυτό που κάνετε αυτή την στιγμή σάς κάνει να νιώθετε ότι η ζωή σας έχει νόημα και σκοπό, τότε πολύ πιθανό να βαδίζετε σε τέλεια ευθυγράμμιση με τον σκοπό της ψυχής σας! Αν όμως κάτι μέσα σας αμφιβάλλει για τον αν αυτό που κάνετε έχει αξία, τότε ίσως αυτό είναι ένα κάλεσμα της ψυχής να κάνετε μία μικρή παύση, ένα μικρό βήμα πίσω για να επαναθεωρήσετε κοιτώντας την «μεγάλη εικόνα»!

Η «μεγάλη εικόνα» είναι το να βλέπουμε την ζωή μας από μία απόσταση ώστε να μπορούμε να διακρίνουμε το συνολικό πλάνο! Όπως ένας αετός βλέπει την γη από ψηλά και έχει μία συνολική εικόνα των πραγμάτων, έτσι κι εμείς χρειάζεται να δούμε την ζωή μας σαν αετοί! Από ψηλά.. από μία απόσταση που επιτρέπει την συνολική επίγνωση.. μόνο έτσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις πιθανές πορείες και τον σκοπό της ζωής μας!

Η ψυχή μας έχει επιλέξει ένα γενικό πλάνο ζωής! Επιλέγουμε τον σκοπό της ζωής μας και ερχόμαστε για να τον εκπληρώσουμε! Ωστόσο, δεν μπορούμε να βιώσουμε κάτι χωρίς να έχουμε την εμπειρία του αντιθέτου του. Γι αυτό, αν για παράδειγμα έχει κανείς επιλέξει ως σκοπό της ζωής του την ανιδιοτελή αγάπη, τότε μπορεί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον όπου βιώνει την αγάπη με όρους ή ακόμα και την απόρριψη. Μέσα από τον νόμο των αντιθέτων, που ισχύει σε αυτή την πραγματικότητα, έχουμε την δυνατότητα να κατανοήσουμε τα μαθήματα μέσα από τα οποία η ζωή μάς οδηγεί στον ανώτερο σκοπό μας!

Ας πάρουμε τον χώρο και τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να συνειδητοποιήσουμε τι είναι αυτό που μάς κάνει να νιώθουμε καλά!

Ας πάρουμε την απόφαση να πορευτούμε προς την κατεύθυνση που μάς κάνει να νιώθουμε χαρούμενοι!

Χρειάζεται να πάμε προς τα εκεί που νιώθουμε χαρούμενοι, εαν θέλουμε να ζήσουμε όμορφα και να βρούμε τον αληθινό μας σκοπό!

Εύχομαι να αγκαλιάσετε με αγάπη την εσωτερική πυξίδα που σας δείχνει τον σκοπό της ζωής σας!

Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός!

Η κάθε ψυχή εκδηλώνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τον σκοπό της!

Αναγνωρίστε την μοναδικότητά σας και ακολουθήστε με χαρά και σιγουριά τον σκοπό της ζωής σας!

Να έχετε μία χαρούμενη ζωή!

Κάθε μέρα!

Κάθε στιγμή!

Με αγάπη,

Καλλιόπη

*Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, μπορείτε να το μοιραστείτε ελεύθερα με τους φίλους σας κάνοντας «Share»!

**Αν θέλετε να λαμβάνετε κι άλλα εμπνευστικά άρθρα για έναν συνειδητό τρόπο ζωής, τότε γραφτείτε στο «Newsletter» γράφοντας το mail σας και κάνοντας κλικ στο κάτω-μοβ μέρος της ιστοσελίδας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s